Finom almás

Finom almás

Finom almás:

  • 3 csésze liszt
  • 1 csésze porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 25 dkg vaj

A hozzávalókat összedolgozzuk, ha nem áll össze pici tejet rakhatunk bele. A kész tésztát ketté vágjuk, az egyik felet kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Töltelék:2 kg almát lereszelünk és kinyomkodjuk a levét.Lábasba tesszük, kevés olajon pici cukorral és fahéjjal megdinszteljük.Ha kicsit kihült, rárakod a tésztára. A maradék tésztát kinyújtjuk és rátesszük az alma tetejére.Megkenjük tojással és villával megszurkáljuk.

25-30 percig sütjük!

A receptet és a fotót Szalai Erzsébet (Hajdúdorog) küldte. Köszönjük!

Galéria
Finom almás
Finom almás
Finom almás
Finom almás
Finom almás