Hasznos információk
Vásárlóink véleménye
Finom almás
Finom almás:
- 3 csésze liszt
- 1 csésze porcukor
- 1 csipet só
- 1 sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 25 dkg vaj
A hozzávalókat összedolgozzuk, ha nem áll össze pici tejet rakhatunk bele. A kész tésztát ketté vágjuk, az egyik felet kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Töltelék:2 kg almát lereszelünk és kinyomkodjuk a levét.Lábasba tesszük, kevés olajon pici cukorral és fahéjjal megdinszteljük.Ha kicsit kihült, rárakod a tésztára. A maradék tésztát kinyújtjuk és rátesszük az alma tetejére.Megkenjük tojással és villával megszurkáljuk.
25-30 percig sütjük!
A receptet és a fotót Szalai Erzsébet (Hajdúdorog) küldte. Köszönjük!